Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - اتکای بیش از حد به سامانه موقعیتیاب جهانی (جیپیاس) انتظار می رود آسیب‌پذیری آمریکا نسبت به تسلیحات ضد ماهواره، لیزرها و ابزارهای جنگ الکترونیک روسی و چینی را افزایش دهد. این مساله ای است که ژنرال دیوید دی.تامپسون معاون عملیات فضایی آمریکا در ماه می امسال به آن اشاره داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اظهار نظر ژنرال تامپسون به نظر می رسد در پاسخ به پرسش فرضی سناتور آنگوس کینگ بود مبنی بر این که چه اتفاقی برای یک جنگنده اف-35 رخ خواهد داد اگر ماهواره های جی‌پی‌اس که برای ناوبری به آنها وابسته است، به ناگاه هنگام پرواز غیرفعال شوند.

نگرانی ها در مورد این نوع آسیب‌پذیری، خود را در قالب فشار بیشتر برای استفاده از ماهواره های (NTS-3) Navigation Technology Satellite-3 برای موقعیت‌یابی-ناوبری-زمانبندی (پی‌ان‌تی) نشان داده است.

تا پیش از این، گزارش هایی درباره پیشرفت روسیه در جنگ الکترونیک و اختلال در سیگنال های جی‌پی‌اس و عملکرد پهپادهای آمریکایی بر فراز آسمان منطقه کریمه و کشور سوریه به ترتیب در سال های 2014 و 2018، توجه مقام های رسمی وزارت دفاع آمریکا را به خوب جلب کرده بود.

این در شرایطی است که معرفی تسلیحات لیزری ضد ماهواره و ضد پهپاد روسی مانند کالینا، پرسوت و زادیرا بر نگرانی آمریکایی ها افزوده اند. پرسوت و زادیرا تسلیحات لیزری ضد پهپاد هستند، در شرایطی که کالینا یک جنگ افزار الکترو-اپتیکال است که می تواند با استفاده از پالس های لیزری به ماهواره متخاصم آسیب وارد کرده و آن را برای همیشه از کار بیندازد.

روس ها از سال 2001 روی یک سامانه هوابرد به نام سوکول-اشلون نیز کار می کنند، اما وضعیت فعلی آن نامشخص است.

خداحافظی با جیپیاس، خوش آمد به انتیاس-3؟

ماهواره ان‌تی‌اس-3 توسط آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی آمریکا توسعه یافته است و پس از پرتاب به مدت یک سال در مدار زمین‌آهنگ (مدار ژئوسَنکرون) کار خواهد کرد و شناسایی نقاط ضعف فعلی سیگنال های جی‌پی‌اس و جنبه های کلیدی برای گیرنده های جدید جی‌پی‌اس که چندین سیگنال را ترکیب می کنند را بر عهده دارد.

نیروی هوایی آمریکا پروژه ان‌تی‌اس را در سال 2019 به عنوان یک برنامه "پیشگام" (Vanguard) تعیین کرد که برنامه دفاعی فوری را برای تسریع تامین مالی و توسعه در اولویت قرار می دهد.

نمونه اولیه ان‌تی‌اس-3 شامل یک وسیله نقلیه تست فضایی، مرکز فرماندهی و کنترل زمینی و سامانه های رادیویی برای کاربر خواهد بود.

به طور خاص، ان‌تی‌اس-3 با چندین فناوری پیشرفته یکپارچه شده از جمله آنتن های آرایه فازی هدایت شونده الکترونیکی، سیگنال های انعطاف‌پذیر و ایمن، گیرنده های جی‌پی‌اس نرم افزارمحور، اتوماسیون نقاط کنترل زمینی و استفاده از آنتن های زمینی تجاری آزمایش خواهد شد.

همچنین، ان‌تی‌اس-3 تحت سناریوهای مختلف عمل خواهد کرد و سامانه های جدید را آزمایش خواهد کرد. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- یک مولد سیگنال دیجیتال جدید که می تواند در مدار دوباره برنامه ریزی شود و سیگنال های جدید را پخش کند

- مخابره بهبود یافته ضد پارازیت و تداخل

- افزودن امضا برای پنهان کردن سیگنال اصلی و مقابله با اسپوفینگ

- پیکربندی های مختلف آنتن با پرتوهای منطقه ای در چندین فرکانس و کدهای سیگنال

- فعالیت در حالت های "چراغ خاموش"، زمانی که هواگرد و بسترهای تسلیحاتی برای جلوگیری از لو رفتن خود رادارها، ارتباطات و پیوندهای ماهواره ای را غیرفعال می کنند

- خدمات پی‌ان‌تی دقیق در زمان واقعی در زمین های مختلف

- اصلاح خطاها در سیگنال ها و مخابره

همچنین، سیگنال های پی‌ان‌تی اغلب تحت تاثیر پدیده های فضایی مانند فرسایش مداری، پرتوافشانی از کمربند ون آلن، شراره های خورشیدی و ازدحام کلی در ارتباطات فضایی به دلیل تعداد زیاد ماهواره ها قرار می گیرند. داده های جمع آوری شده برای طراحی ماهواره های ان‌تی‌اس-3/پی‌ان‌تی بعدی استفاده خواهد شد.

ان‌تی‌اس-3 دو ویژگی تعیین کننده دارد. نخست، آنتن آرایه فازی بزرگ که اجازه تولید متمرکز پرتوهای نقطه ای برای یک موقعیت مکانی خاص را به آن می دهد، در شرایطی که توانایی اساسی برای پخش خدمات پی‌ان‌تی به سیاره زمین را حفظ می کند.

ویژگی دیگر، گیرنده های قابل برنامه ریزی مجدد و نرم افزارمحور است که مختل کردن آن دشوار است. با یک زیرساخت کنترل زمینی ویژه و اختصاصی، انتظار می رود ان‌تی‌اس-3 به رهبری و هدایت ارتش آمریکا در موقعیت‌یابی-ناوبری-زمانبندی انحصاری برای هواپیماها، موشک ها، بسترهای زمینی و کشتی های جنگی خود کمک کند.  

با این وجود، فناوری جی‌پی‌اس به نظر نمی رسد تا مدتی طولانی جایگاه خود به عنوان یک استاندارد جهانی را از دست بدهد و ماهواره های ان‌تی‌اس-3 احتمالا در آینده نزدیک بکار گرفته نخواهند شد.

تماشاخانه ببینید| درگیری طالبان با مرزبانان ایران/ خبرهایی از درگیری در مرز دوست محمد، منطقه شغالک ببینید| عینکی که صدای مکالمات را به متن تبدیل می‌کند/ اختراعی شگفت‌انگیز برای ناشنوایان فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جی پی اس ماهواره ها سیگنال ها ان تی اس 3 پی ان تی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۸۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند

خبرگزاری رویترز گزارش کرد اگر قطعنامه مربوط به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تصویب شود، دولت آمریکا ممکن است تمامی بودجه‌ها برای آژانس‌های این سازمان را به حالت تعلیق دربیاورد.

به گزارش ایسنا، فلسطین در حال حاضر «دولت غیرعضو ناظر» در سازمان ملل است و صرفا می‌تواند در جلسات این سازمان شرکت کند اما حق رای ندارد. مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه (۲۱ اردیبهشت) پیش‌نویس قطعنامه به رسمیت شناختن فلسطین به‌عنوان یک «عضو کامل» را به رای خواهد گذاشت.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد که این رای‌گیری سطح حمایت جهانی از فلسطینی‌ها را نشان خواهد داد؛ تلاش و حمایتی که پیشتر توسط ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد. لازم به ذکر است که درخواست برای عضویت کامل باید به تایید ۱۵ عضو دائم شورای امنیت و هم‌چنین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برسد.

رویترز به نقل از «نیت ایوانز» سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نوشت: «ما از قطعنامه آگاه هستیم و بر نگرانی‌های خود نسبت به اینکه سوالات حل‌نشده‌ای وجود دارد که آیا فلسطینی‌ها در حال حاضر معیارهای منشور سازمان ملل را برآورده می‌کنند یا خیر، تاکید می‌کنیم.»

طبق قوانین ایالات متحده، اگر گروه یا طرفی «ویژگی‌های شناخته‌شده بین‌المللی» را نداشته باشد و در عین حال عضویت کامل سازمان ملل را دریافت کند، آمریکا نمی‌تواند به آژانس‌های مربوطه سازمان ملل بودجه ارسال کند. در سال ۲۰۱۱، آمریکا کمک مالی به آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) را پس از عضویت کامل تشکیلات خودگردان فلسطین متوقف کرد.

ایوانز در ادامه گفت: «دیدگاه ایالات متحده این است که مسیری به سمت تشکیل دولت برای مردم فلسطین از طریق مذاکرات مستقیم میسر است.»

دیپلمات‌ها با بیان اینکه تغییراتی می‌تواند در پیش‌نویس اعمال شود، به خبرگزاری رویترز گفتند که احتمالا ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل از تلاش فلسطین برای عضویت کامل حمایت خواهند کرد.

«گلعاد اردان» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ادعا کرد که عضویت کامل فلسطینیان در سازمان ملل «با منشور این سازمان همخوانی ندارد.»

او افزود: «اگر چنین چیزی تصویب شود، من طبق قوانین ایالات متحده انتظار دارم که این کشور تمام بودجه‌های مربوطه به سازمان ملل و آژانس‌ها را تماما قطع کند.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه (۲۱ اردیبهشت‌) بررسی پیش‌نویس قطعنامه جدیدی مبنی‌ بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین به‌عنوان یک عضو کامل و هم‌ردیف و همانند سایر کشورهای جهان را آغاز خواهد کرد. طبق گفته یک منبع دیپلماتیک فلسطینی در سازمان ملل، رای‌گیری این پیش‌نویس ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز جمعه به وقت نیویورک انجام خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادعای مقام آمریکایی درباره توقف ارسال محموله مهمات به تل‌آویو
  • آخرین تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی
  • تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی
  • رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند
  • تسلط چین بر بازار فناوری‌های پاک/ نگرانی‌های اروپا و آمریکا از انحصار بازار
  • ادعای اوکراین: توطئه ترور زلنسکی توسط عوامل روسیه خنثی شد
  • روایت اوکراین از خنثی‌سازی طرح روسیه برای ترور «زلنسکی»
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • روسیه: آمریکا در تکاپوی جایگزین‌کردن زلنسکی است
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول